Science Camp Sursik tar form

Fullt fokus på naturvetenskaper i dagarna tre. Överlevnadsstrategier utformas i skog och mark. En experimentfabrik upprättas i skolan. Jordens omgivning från ytan till Andromeda undersöks och beundras. Det blir verklighet under Science Camp Sursik i höst.

Studiehandledarens goda idé om att ordna ett flera dagar långt evenemang kring naturvetenskaper blir verklighet! 18-20 september har vi förhoppningsvis bra höstväder och ett försvarligt antal förväntansfulla elever från när och fjärran samarbetandes kring, åtminstone, biologi, kemi, fysik och teknik.

Hela fredagen kommer deltagarna att arbeta kring det tema de valt. Ett av tre valbara teman handlar om det som sker omkring vår planet. Det blir en del astronomi och en del astrofysik. Därtill kommer vi att undersöka jordens närmaste omgivning – från jordytan upp till medlet av stratosfären.

Stommen i den undersökningen utgörs av en ballong som i samarbete med Katternö skywatchers sänds upp mot stratosfären. Under fredag morgon kommer vi att sammanställa och testa en de mätinstrument som ska följa med ballongen och på förmiddagen fylls ballongen. Själva lyftet följs med på plats. Efter att ballongen försvunnit ur synfältet kommer vi att kunna följa dess färd från labbet. Under eftermiddagen kommer vi att analysera de data vi får från ballongfärden.

Katternö Skywatchers ballongsläpp 18.8.2013
Katternö Skywatchers ballongsläpp 18.8.2013

 

Förutom ballongäventyret har vi – om vädret tillåter – möjligheter att se på både sol och natthimmel med hjälp av teleskop.

Väl mött till hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s