Kurs på gång!

”Under Polarhimlen” har kört igång även om deltagarna inte har sett så mycket av polarhimlen hittills. Molnen hänger envist kvar över Andøya, men inne i lektionssalen gror deltagarnas medvetenhet om norrsken/nordlys och den bakomliggande fysiken.

UP1705
Snön är på väg in mot vindpiskade stränder. Det är med andra ord en fin dag för föreläsningar och presentationer.

Även om det ännu inte uppenbarat sig ett tillfälle att se ljuset från den fysik som är huvudingrediensen i kursen har det betydelse att få kunna befinna sig på ett ställe där allt i någon mån andas rymdforskning.

UP1708
Alexander bjuder på en virtuell tur genom aktiviteterna på Andøya Space Center och på information om Narom’s verksamhet.

Deltagarna har under kursens första dag också presenterat var sin idé för kurskollegerna. Förutom att det är en bra presentationsform – i ordets alla betydelser – är det ett gott sätt att ta till vara den kunskap som finns i rum där lärare träffas.

 

 

 

Styrkan i solvinden var under början av veckan direkt motsatt till styrkan i vind och snöfall utanför dörren. Men så plötsligt under tisdag kväll fanns en lucka i molntäcket samtidigt som solvindens partiklar bjöd upp till dans och kursdeltagarna fick se effekterna av den fysik de jobbar med under kursen.

UPN1712

Bilder från Kursen finns i Narom’s flickr-album

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s