Under Polarhimlen 2015

Nordlys "pi"
Nordlys ”pi”

Texten är skriven av Carsten Andersen, lärare, Bellahøj skole.

For mig har det været spændende at deltage i kurset Under Polarhimlen 2015. Vi har lært at downloade data om solvinden fra satellitten ACE. Dette har vi brugt til at kunne forudsige Nordlys. Vi sluttede feltsamlingen på Andøya i uge 44 med at fotografere nordlys. Det var en stor oplevelse.

På kurset lærte vi at downloade imponerende billeder og videoer fra satellitterne SDO og SOHO. Det har givet mig lyst til at lære mere om Solen. Jeg er i gang med at skrive et undervisningsprojekt, der kan bruges til at lære mine elever at downloade data og billeder fra satellitter. Jeg tror at dette vil give mine elever spændende oplevelser og interesse for naturfag.

Svaren finnes i matematiken
Svaren finnes i matematiken

Alle kursusdeltagerne er i gang med at skrive et undervisningsprojekt om nordlys og årsagerne til nordlyset. Der vil også være eksperimenter med fx magnetisme forsøg med spektrometre.  Dette vil også give eleverne redskaber til bedre at forstå nordlys og meget mere i Solsystemet.

Vi arbejdede meget og lærerne udfordrede os med vanskelig matematik. Men vi synes at dette var med til at give os udbytte. Jeg arbejder nu med at give mine elever opgaver om nordlyset og om Solen, som de kan løse med matematik. Jeg tror det vil være spændende for dem at bruge matematikken på en ny måde. Jeg vil bede mine elever om at formidle deres viden til yngre elever. Det tror jeg vil være en god oplevelse for både dem der formidler og for dem der lytter.

Jeg husker med glæde tilbage på feltsamlingen på Andøya, fordi vi havde gode lærere og fordi alle vi studerende nåede at blive gode venner. En morgen stod vi tidligt op og gik på bjergvandring. Det var en smuk tur, som jeg tænker på med glæde.
Vi boede et spændende sted: Andøya Spacecenter.

Deltagare i "Under Polarhimlen" 2015 efter kursfinal i Spaceship Aurora.
Deltagare i ”Under Polarhimlen” 2015 efter kursfinal i Spaceship Aurora.

Her er nogle billeder fra feltsamlingen, foto Jan Holmgård.

Her er næste års kursustilbud, herunder Under Polarhimlen 2016

Venlig hilsen fra Carsten Andersen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s