Under Polarhimlen 2016

Vi, Ingvild Vadla Sørensen, Lena Lindberg og Rasmus Enemark, deltog i efterårskurset ”Under polarhimlen”, hvor vi kursusdeltagere leverte hjemmeoppgaver og eksamen, og fysisk mødtes i til en magisk feltsamling i oktober 2016 på Andøya Space Center i Nord-Norge.
022
Pedagogisk karusell – ett sätt att ta tillvara kunskapen som finns i rummet

Når man modtager fremragende og topklasse undervisning kan man næsten blive helt ”høj” af det. Og det var præcist hvad der skete i undervisningen, hvor særligt de to lærere Jan Holmgård og Alexander Biebricher var helt fantastiske og meget inspirerende formidlere. På kurset lærte vi utroligt meget om Solen, solvind, Jordens magnetfelt, nordlys, satellitter, matematik, Jordens bane omkring solen, tyngdekraft, magnetisme, fysik, geografi, pædagogik i nordiske lande og mange andre ting! Og vi så det også, det flotte nordlys, alene det var hele turen værd.

Kurset er et meget godt sammensatt kurs for lærere som underviser på alle trinn i skolen og vil øke sin kompetanse om stråling, nordlys og hvordan man kan bruke data fra satellitter i undervisningen. Kurset bestod av to innleveringsoppgaver, en feltsamling og eksamen.
Innleveringsoppgavene gikk ut på å bruke forskjellige nettsider, deriblant sarepta.org og viten.no for å tilegne oss kunnskap om sola, satellitter og nordlys og løse oppgaver. Disse oppgavene måtte godkjennes for å delta på feltsamling, og gjorde oss forberedt for den intensive og lærerike uka på Andøya.
Veckan på Andøya var intensiv men som sagt lärorik och vi var i gång från frukost kl 8 till 20 på kvällen och då tog norrskenet över. Vi hade en väldig tur att få se norrsken alla kvällar under vår vistelse trots att det regnade någon dag. För oss som inte har den möjligheten i vanliga fall var det helt fantastiskt och magiskt med många ooo.
Dagarna var späckade med intressanta föreläsningar och grupparbeten så vill man ha möjlighet att se mer av Andøya, åka på valsafari mm bör man se över möjligheten att komma någon dag före eller stanna kvar efter kursen som några av deltagarna gjorde.
103
Norrsken / Nordlys / Norlys /Aurora Borealis

Eksamen bestod i å lage et undervisningopplegg til vår egen klasse hvor vi skulle bruke det vi hadde lært gjennom høsten. Etter gjennomføring av opplegget i klassene ser vi nytten av å ha et kurs som er utformet for å gi oss best mulig verktøy til undervisning om fysikk og stråling, nordlys, sola og verdensrommet.

Eftersom examensuppgiften hade det upplägget kändes den meningsfull och kan direkt användas i vår undervisning.
096
Kursdeltagarna – Under polarhimlen 2016
Det er et gennemført, velforberedt og virkelig lærerigt kursus, som vi varmt vil anbefale til andre lærere i naturfag. Vi lærte også rigtigt meget om de didaktiske metoder lærerne bruger i Danmark, Sverige, Norge og Finland, hvilket var vældigt interessant.
Se flera bilder på Narom’s flickr-album, och läs mer om hur du kan anmäla dig till kursen i oktober 2018.
Rasmus Enemark – lærer på Skt. Josef skole i Roskilde,
Ingvild Vadla Sørensen – lærer ved Blindern vgs i Oslo och
Lena Lindberg – lärare på Risbroskolan i Fagersta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s