Fortbildning på gång

”Naturvetenskap i ett brett, forskande och elevnära perspektiv”

Så lyder rubriken för en trio seminarier som Resurscentret för matematik, naturvetenskaper och teknik i skolan arrangerar tillsammans med utbildningsstyrelsen. Tillfällen har redan hållits i Åbo och Helsingfors. Onsdagen den 23:e april står Vasa på tur. Under förmiddagen står föreläsningar på programmet. Eftermiddagen är vikt för workshops. Bland alternativen för workshops finns ”Rymdkofferten som pedagogiskt verktyg”.

Varje gång lärare träffas föds nya tankar och idéer. Det händer också att lärare helt omedvetna om kollegers tankar hittad en outtalad linje som går som skapar en helhet vilken ramar in helheten. Detta konstaterades efter seminariet i Åbo. Ur det uttalade elevnära hade ett elevcentrerat perspektiv vuxit fram som den röda, sammanbindande, tråden. Väl mött i Vasa!

Rymdkofferten på fortbildning i Helsingfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s